Laser, plasma & gasskärning - Landqvist Mekaniska
16456
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16456,page-child,parent-pageid-16440,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.1568212581,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Laser, plasma & gasskärning

Laser, plasma & gasskärning

Oftast första steget från råvara till färdig produkt…

 

Den första delen i bearbetningskedjan hos en stor del av produkterna vi tillverkar startar oftast i någon av våra skärmaskiner. Material och dimensioner styr val av skärprocess för att säkerställa en kostnadseffektiv bearbetning.

Om dimensioner tillåter använder vi laser- eller plasmaskärning för att den fortsatta bearbetningen skall minimeras så långt det är möjligt. För vissa produkter ger detta helt godtagbara snittytor utan vidare åtgärd.

 

Den klassiska gasskärningen krävs framför allt till grövre dimensioner där laser eller plasma inte räcker till, finns möjlighet att använda fler brännare så blir skärprocessen kostnadseffektiv.

 

Gasskärningen styrs med samma fina precision som övriga skärmaskiner men ger genom sin skärteknik ett större behov av efterbearbetning.